BİLECİK / MERKEZ - Bilecik Anaokulu

May

Okulumuz 5 Yaş Klup Sınıflarımız öğrencileri Bilecik Borsa İstanbul Bilim Sanat Merkezi tarafından düzenlenen TUBİTAK 4006 Bilim Fuarına gezip eğlendiler. Bilecik Borsa İstanbul Bilim Sanat Merkezi Yönetimi ve emeği geçen tüm personeli düzenlemiş oldukları TUBİTAK 4006 Bilim Fuarından dolayı kutlar ve öğrencilerimize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda çoşkuyla kutlandı. 22 Nisanda öğretmenlerimizin hazırladığı ront gösterisi öğrencilerimiz tarafından yapıldı.24 Nisan da ise okul bahçesinde düzenledğimiz organizasyonda öğrencilerimiz kurulan oyuncaklarla doyasıya oynayıp eğlenerek hoşça vakit geçirdiler.

Nis

Bakanlığımızın '' Minik Eller Büyük Hayaller '' Etkinlikleri kapsamında Bilecik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliğinde okulumuz öğrencilerine Ebru  Çalışması yapılmıştır.Etkinliğe okulumuzdan 5 yaş Öğleci Sınıflarından toplam 56 öğrenci katılmıştır. Etklinlikle öğrencilerimiz hem geleneksel Türk Sanatı olan Ebru Sanatı ile bilgi edinmiş hem de Ebru Çalışması yapma fırsatı bulmuşlardır.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İl Kutlamasında okulumuzu temsilen Süper Minikler Sınıfı öğrencilerimiz gösterilerini başarı ile yapmışlardır. Gösterinin hazırlanmasında emeği geçen sınıf öğretmenimiz Ayşe KOÇ' a teşekkür ederiz.

Nis

Bakanlığımızın '' Minik Eller Büyük Hayaller '' Etkinlikleri kapsamında Bilecik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliğinde okulumuz öğrencilerine Jimnastik Etkinliği yapılmıştır.Etkinliğe okulumuzdan 46 öğrenci katılmıştır. Etklinlikle öğrencilerimiz hem fiziksel kativite yapıp hem de eğlenmişlerdir.

Nis

Milli Eğitim Müdürlüğümüzün İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlemiş olduğu Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi Programı dahilinde okulumuzdaki tüm öğrencilerimize Diş Hekimleri tarafından ağız hijyeni ve diş sağlığı konusunda bilgilendirme yapılmıştır.

Nis

Okulumuz Minik Astronotlar ve Yıldızlar Klup Sınıfı öğrencileri Haymeana Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümünün düzenlemiş olduğu Atölye Çalışmalarına katıldılar. Atölye çalışmaları sonrasında sergilenen tiyatro oyununu seyredek keyifli vakit geçirdiler. Emeği geçen tüm Haymeana Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencilerine teşekkür ederiz.

Nis

İlimizde uygulanmakta olan BİL-EN Programı dahilinde ''İYİLİK KUTUSU'' etkinliği okulumuzda gerçekleştirilmiştir.Bu kapsamda Şubat-Mart ayları içinde öğrencilerimizin yapmış oldukları iyiliklere ilişkin paylaşımları değerlendirilmiş ve paylaşımda bulunan tüm öğrencilerimiz ödüllendirilmiştir. Bu şekilde öğrencilerimizin yardımseverlik değerine ilişkin farkındalıkları artırılmaya çalışılmıştır.

KAYBEDENİ OLMAYAN TURNUVA

Bilecik Anaokulu  Süper Minikler Sınıfı   zeka ve oyun kulübünde ögrendikleri Mangala  oyunu ile  turnuva yaptılar. Zeka ve akıl oyunları formatörü olan sınıf ögretmenleri Ayşe KOÇ tarafından düzenlenen turnuvada cocuklar   hem eğlendiler hem de  madalyaları  kaptılar.Yüzlerin gülümsedigi ,kaydebeni olmayan turnuva çocuklara ileride hatırlayacağı  güzel bir anı kaldı.

Mrt

Kütüphaneler Haftası 25-31 Mart

Kitap tekrar tekrar açabileceğiniz  bir hediyedir.

Bilecik Anaokulu Süper Minikler Sınıfi Öğretmeni Ayse KOÇ ve Pezzettino Sınıfı  Öğretmeni Sümmeyye SAFALI TURAN'ın okul bahçesinde birlikte oluşturdukları açık hava kütüphanesiyle ögrencilere farklı bir deneyim yaşattılar. Cocuklarla kitaplar hakkinda sohbet edildi. Kütüphane kurallari hakkinda bilgi verildi. Kütüphane haftası ile ilgili farkındalık  oluşturuldu.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda 2.dönem etkinliklere devam edilmektedir. Bu kapsamda MİNİK ASTRONOTLAR ve KELEBEKLER sınıflarının ortak hazırladığı '' Ramazan Sözlüğü ve Sabır Çikolatası Etkinliği '' gerçekleştirilmiştir. Yapılan etkinlikte öğrencilerimizin boyunlarına asılan çikolata iftar yemeğinden sonra yenilmesi gerektiği anlatılarak bu yolla öğrencilerimize sabır, iftar, oruç, sahur ,teravi, ramazan pidesi gibi kelime ve kavramların öğretildiği verimli bir etkinlik olmuştur.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında ilimizin kültürel değerlerini öğrencilerimize tanıtmak amacıyla 22-23 Şubat tarihlerinde Bilecikliler Günü Etkinliği yapıldı. Öğrencilerimize yapılan etkinlikle Bilecik İlimize özgü yemek kültürü, yerel müzik ve yöresel kıyafetler tanıtıldı.

Şbt

Nasreddin hoca, efsaneleşmiş bir halk insanıdır. Yıkıcı değil, yapıcıdır. İnsanı önce güldürür, sonra düşündürür. Onun her sözünde bir hikmet vardır. Günlük hayatın her safhasında onun fıkralari yer alır. Nasreddin Hoca, Türk milletinin mizah anlayışının ve zekasının sembolüdür.

Süper Minikler Sınıfı, “güldürürken düşündüren fıkralar projesi” ile fıkralarıyla efsaneleşmiş olan Nasreddin Hoca'yı tanımayı, fıkralarını öğrenmeyi, empati kurmayı, farkındalık kazanmayı ve topluluk karşısında konuşmayı geliştirmeyi hedeflemiştir. Çocuklar, arkadaşlarına anlattıkları fıkralarla hem güldürüp hem düşündürmüştür.

Şbt

‘Büyük Kalplere Minik Dokunuşlar’ Projesi kapsamında okulumuz öğrencilerine yönelik olarak 15.02.2024 tarihinde Bilecik Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından  ‘ Polislik mesleği, genel güvenlik, temel trafik kuralları, 112 Acil ihbar hattı’ konularında bilgilendirme etkinliği yapıldı.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1.dönemi son haftasında planlamış olduğu dönem sonu etkinlikler haftası sınıflarımızda düzenlediğimiz keyifli etkinliklerle tamamlandı. Öğrencilerimizin keyifli, eğitici ve öğretici bir hafta geçirmesi amacıyla düzenlenen eğitsel, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle dolu dolu bir hafta geçirdik.